Óvodánkról

Óvodánk a Táltos Óvoda tagintézményeként 2009. szeptemberében kezdte meg működését a Sas hegyen, a természetvédelmi terület közvetlen szomszédságában. Az óvoda kapacitása száz fő. Az első évben három csoportban hetvenöt gyerek nyert felvételt, a 2010/2011-es nevelési évben a létszám újabb huszonöt gyerekkel bővült.
A Csikó Tagovóda az Arany János Általános Iskola és Gimnázium területén - attól kerítéssel elválasztva - működik, a nyolcvanas évek második felében épült egykori általános iskolai objektumban. Az óvodai termek kialakítása megegyezik az anyaintézmény felépítésével, a gyerekek a csoportjuk színével megegyezó csikófejjel ellátot ajtón az öltözőhelységbe lépnek be, amiből nyílik a szoba, amely a mindennapi óvodai élet színtere. A gyerekek itt játszanak, részt vesznek a foglalkozásokon, itt kerül sor a napi háromszori étkezésre, de ez a terem a csendespihenő helyszíne is. A szobában minden gyermeknek saját fiókja van, amiben az apróbb személyes tárgyaikat, pl. a szundimacit helyezhetik el.
2010. nyarán készült el az udvar, amelyben modern, az Egyesült Államokból származó készségfejlesztő játékok biztosítják, hogy a gyermekek a jó levegőn kielégíthessék mozgás iránti igényüket. A játékok műanyagból készültek, lekerekítettek, alapterületük gumitéglával van kirakva, így megfelelnek a legkorszerűbb gyermekbiztonsági követelményeknek.
Az óvoda önálló tornateremmel rendelkezik, ahol minden csoport hetente testnevelési foglalkozáson vesz részt.
A gyermekek napi háromszori étkezését (reggeli, ebéd, uzsonna) 2010. december 1.-től az FH Gasztro Kft. biztosítja. Ezen felül minden nap gyümölcs fogyasztása is biztosított.

2010 © Faludi Zsolt, Tel: 06-20-2860606, E-mail: jacint@freemail.hu. Minden jog fenntartva.